ArchiefCategorie: InstrumentariumVerandering in stageperiode voor Subsidie Praktijkleren?
Geertje Hup gevraagd 5 jaar geleden

In het verleden kon je de subsidie praktijkleren ook aanvragen als de stageperiode bijvoorbeeld 20 weken was en werd de subsidie naar rato toegekend. Is dit veranderd en kan het nu alleen nog maar worden aangevraagd bij minimaal 640 uur stage.

Team Kennisabonnement reageerde 5 jaar terug

“Ten behoeve van deze vraag nog maar even concreet navraag gedaan bij RVO. Daar is het volgende uitgekomen.

Het uitgangspunt van de 640 uur stage op jaarbasis hangt aan de leerling. Dus het idee moet zijn, dat de leerling 640 uur stage loopt. En dat hoeft niet perse bij dezelfde werkgever te zijn en als de stage onverhoopt minder wordt, dan mag de werkgever daar qua subsidie niet onder lijden.

Dus komt ook een werkgever waar minder dan 640 uur stage gelopen wordt, gewoon in aanmerking voor de subsidie praktijkmeren. En wordt de subsidie verrekend per week geleverde begeleiding. Dus inderdaad eigenlijk naar rato.

Dus laat vooral stagegevers in het laatste jaar van pro en vso een goede stageregistratie bijhouden en wat dat betreft voldoen aan die minimale voorwaarden van de subsidieregeling praktijkleren. Dan kunnen zij achteraf gewoon de subsidie aanvragen, ook als de stageduur bij hen (of zelfs de totale stageduur) minder was van 640 uur.”